Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Cardiologen uit Limburgse ziekenhuizen ondernemen samen met hun patiënt een activiteit buiten het ziekenhuis om ons een antwoord op deze vraag te geven.

Heeft de hartstilstand hun leven veranderd? De indrukwekkende films zijn vanaf 24 mei 2019 te zien op L1 t.v. en online. Nadat ze op t.v. geweest zijn worden de films ook op deze site geplaatst en wordt een actie gestart door het duo patiënt/cardioloog.

Dit alles voor een grotere bekendheid van het ziektebeeld, meer begrip voor patiënten en hun naasten, uitbreiding van onze hart- en vaat community en het inzamelen van geld voor onderzoek naar plotse hartstilstand in Limburg.

Deze indrukwekkende verhalen zijn elk weekend te zien op L1 t.v. t/m 29 september 2019. Daarna online op deze website, hieronder te vinden onder 'Bekijk alle projecten'

 

Bekijk hier de speciale uitzending van Avondgasten

Read more Read less

Create your fundraising page or join a team with friends, co-workers, your sports team or class mates. Take a look at these inspiring examples.

Start fundraising
  View all
30/09/2019 | 21:38

Avondgasten op L1, thema uitzending over plotse hartstilstand

Maandag 7 oktober 2019 20:30, woensdag 9 oktober 2019 20:30, zondag 13 oktober 2019 11:00 Een plotse hartstilstand. Het komt in Limburg gemiddeld twee keer per dag voor. Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? En hoe pakt de achterblijvende familie de draad weer op? Eind september eindigt de reeks op L1 TV Mijn Limburgs Hart, waar iedere week een nieuw verhaal te zien was van Limburgers die dit overkwam. Het doel was om geld in te zamelen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Nu maken we de balans op. In een speciale uitzending van Mijn Limburgs Hart horen we hoe het gaat met de Limburgers die ermee te maken kregen en spreken we hun familie. Cardiologen vertellen over de rol van erfelijkheid bij hartstilstand en studenten die reanimatie-onderwijs geven, leggen uit wat je zelf kunt doen. Natuurlijk is er ook ruimte voor reacties van het publiek dat aanwezig is. Hoeveel geld er is ingezameld en wat er precies mee gebeurt, dat horen we aan het eind van de uitzending.De presentatie is in handen van Kirsten Paulus Bekijk hier de speciale uitzending van Avondgasten
07/02/2023
00:52

Moony

View all

Health Foundation Limburg en Maastricht UMC+ hebben hun krachten gebundeld in de strijd tegen hart- en vaatziekten. Onder de naam Hart en vaat onderzoekfonds Limburg zetten de twee organisaties zich in om meer aandacht te vragen voor hart- en vaatziekten en het belang van meer geld voor onderzoek.