Help Jac geld in te zamelen voor onderzoek naar plotse hartstilstand!

Jac Jans is al vanaf zijn 15e gepassioneerd wielrenner. Op zijn 38e is hij kampioen geweest bij de amateurs en hij is wedstrijden blijven rijden tot zijn 47e. Daarna is hij blijven fietsen in een ambitieuze groep waarin ook profwielrenners zaten. Kortom; heel sportief! Toch kreeg Jac 8 jaar geleden een hartstilstand. Hij was toen 73. Gelukkig waren er 4 agenten in de buurt die hem succesvol hebben weten te reanimeren. Jac is geopereerd en zijn revalidatie ging snel. Hij fietst nu nog 5 keer per week, zo'n 13.000 kilometer per jaar. 

In de twee dagen voorafgaand aan zijn hartstilstand had hij maar liefst 300 kilometer gefietst en voelde zich topfit. Ook mensen die fit zijn en veel aan sport doen kan dit dus zomaar ineens overkomen! Hij realiseert zich heel goed dat hij door het ingrijpen van agent Chantal dit nog kan navertellen en weer op zijn geliefde fiets kan zitten. 

20/03/2020
20:41

Anonymous

View all

Health Foundation Limburg en Maastricht UMC+ hebben hun krachten gebundeld in de strijd tegen hart- en vaatziekten. Onder de naam Hart en vaat onderzoekfonds Limburg zetten de twee organisaties zich in om meer aandacht te vragen voor hart- en vaatziekten en het belang van meer geld voor onderzoek.